Strenger geurbeleid gemeente Sint-Michielsgestel in werking

Geplaatst: 06-04-2017

De raad van de gemeente Sint-Michielsgestel heeft in de openbare vergadering van 9 februari 2017 definitief ingestemd met een strenger geurbeleid.

Nieuwe inzichten van onder andere de Gezondheidsraad, nieuw beleid van de provincie Noord-Brabant en klachten over geuruitstoot op een aantal locaties in de gemeente Sint-Michielsgestel waren aanleiding om het geurbeleid uit 2008 te herzien.

Het nieuwe beleid betekent een aanzienlijke aanscherping in de geurnormering en de minimale afstanden, en resulteert dan ook in een beperking van de ontwikkelingsmogelijkheden van (intensieve) veehouderijen binnen de gemeente Sint-Michielsgestel.

Het nieuwe geurbeleid is op 17 maart 2017 in werking getreden en geldt voor nieuwe bedrijven en uitbreidingen van huidige bedrijven. Bestaande rechten van veehouderijen worden gerespecteerd. Zij kunnen blijven voldoen aan de geurnormen van het beleid uit 2008.

Vragen?
Mocht u naar aanleiding van bovenstaande vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan per e-mail (y.vanriet@remie.nl) of per telefoon (0413-241060). U kunt dan vragen naar mevrouw mr. Y.M.G.M. (Yvana) van Riet.

Terug naar overzicht