Omgevingsvisie en Omgevingsverordening Overijssel vastgesteld

Geplaatst: 18-04-2017

 
Na de provincie Noord-Brabant, de provincie Groningen en de provincie Gelderland heeft nu ook de provincie Overijssel duurzaamheidsregels voor de veehouderij opgenomen in haar beleid.

Duurzaamheidsregels veehouderij
Provinciale Staten van Overijssel hebben op 12 april 2017 de Omgevingsvisie Overijssel 2017 ‘Beken kleur’ en de Omgevingsverordening Overijssel 2017 vastgesteld. Veehouderijen krijgen daarmee ontwikkelruimte onder kwalitatieve voorwaarden. Zo moet de boer investeren  in de versterking van de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving. Ook moet aannemelijk worden gemaakt dat er een kwaliteitswinst wordt geboekt op het gebied van duurzaamheid en sociale kwaliteit.Inwerkingtreding
Naar verwachting worden de Omgevingsvisie en de Omgevingsverordening in mei 2017 gepubliceerd in de Staatscourant en het Provinciaal Blad. Daarna is de inwerkingtreding een feit.

Vragen?
Mocht u naar aanleiding van bovenstaande vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan per e-mail (y.vanriet@remie.nl) of per telefoon (0413-241060). U kunt dan vragen naar mevrouw mr. Y.M.G.M. (Yvana) van Riet.

Terug naar overzicht