Update verbod op asbestdaken

Geplaatst: 04-05-2017

 

Het subsidieplafond van de landelijke regeling verwijderen asbestdaken voor 2017 wordt met € 10 miljoen verhoogd. Dat heeft demissionair staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu bekendgemaakt. 
 
Het oorspronkelijke subsidieplafond voor 2017 van € 15 miljoen is door de vele aanvragen al bereikt. Om te voorkomen dat aanvragers tot volgend jaar moeten wachten met het indienen van een aanvraag, is een extra gedeelte van het totaal beschikbare budget van € 75 miljoen naar voren gehaald.

Doel regeling
De regeling is door het ministerie van Infrastructuur en Milieu in het leven geroepen om de sanering van asbestdaken te versnellen, omdat het houden van asbestdaken vanaf 1 januari 2024 verboden is. Het verbod beschermt mens en milieu tegen gezondheidsrisico's die blootstelling aan asbest met zich mee kan brengen.
 
Voorwaarden subsidie
U kunt subsidie aanvragen wanneer u degene bent die de rekening betaalt voor het verwijderen van het asbestdak. Particulieren, (agrarische) ondernemingen, non-profit organisaties en overheden komen hiervoor in aanmerking.
 
De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak met een maximum van € 25.000,00 per adres. U kunt alleen in aanmerking komen voor subsidie als de oppervlakte van het geïnventariseerde asbestdak meer dan 35 m2 bedraagt. Houd er verder rekening mee dat u de aanvraag voor subsidie binnen zes maanden het verwijderen van het asbestdak moet indienen.
 
Vragen?
Mocht u naar aanleiding van bovenstaande vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan per e-mail (y.vanriet@remie.nl) of per telefoon (0413-241060). U kunt dan vragen naar mevrouw mr. Y.M.G.M. (Yvana) van Riet.

Terug naar overzicht