Het Brabantse Stalderingsloket

Geplaatst: 10-08-2017

 

Op 8 juli 2017 hebben Provinciale Staten ingestemd met een maatregelenpakket dat moet leiden tot een zorgvuldige veehouderij in Noord-Brabant. Eén van deze maatregelen betreft het stalderingsloket.

Doel van dit loket is het voorkomen van een verdere concentratie van vee in Noord-Brabant, doordat een veehouder in ‘zijn’ regio uitsluitend een nieuwe stal mag bouwen als binnen dezelfde regio iets meer ruimte aan verouderde stallen verdwijnt door sloop of herbestemming. Voor iedere 1 m² nieuwe stal moet namelijk 1,1 m² bestaande stal worden gesloopt.

De komende weken gaat de provincie op een verkenning uit om de vraag naar en het aanbod van stalderingsmeters in kaart te brengen. Dit doet de provincie door met veehouders, die willen uitbreiden of stoppen, in gesprek te gaan. Uiteindelijk wordt medio september de prijs per vierkante meter vastgesteld. Het stalderingsloket zal straks nog de enige plek zijn waar veehouders die willen uitbreiden hun stalderingsmeters kunnen verkrijgen.

Wilt u binnenkort uw bedrijf uitbreiden? Of bent u juist voornemens om te stoppen met uw bedrijf en wilt u de te slopen stallen aanbieden voor staldering? Neem dan contact op met de medewerkers van het stalderingsloket. Het contactformulier vindt u op de website van de provincie Noord-Brabant.

Herbestemming 360°

Neem ook eens een kijkje op onze website www.hb360.nl voor hulp bij het herbestemmen van uw agrarische perceel. Met ons project Herbestemming 360° staan wij u bij van het begin tot het eind. Daarnaast bekijken wij uw perceel van alle kanten: fiscaal, juridisch én bedrijfseconomisch. 360 graden dus!

Vragen?
Voor vragen over dit artikel kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit kan per e-mail (romremie@remie.nl) of per telefoon (0413-241060). U kunt dan vragen naar mevrouw mr. Y.M.G.M. (Yvana) van Riet.

 

Terug naar overzicht